Studio Hagman

En mörk liten lokal på bottenvåningen blev med en helt ny inredning och genomgående nya ytskikt en stilsäker studio för en stilkonsult och hennes verksamhet. Från början var detta en fantasilös lokal med ett slitet kök, kyffigt badrum och många pyttesmå mottagningsrum, där en terapiverksamhet huserade. Övermöblerade rum och mycket bristfällig belysning gjorde lokalen mörk trots fönster åt två håll. Nu är detta ett sofistikerat och ombonat utrymme som är väl avpassat för verksamheten.

P1020078

Några väggar revs för att skapa två lite generösare och mer flexibla rum där det går bra att ta emot kunder för olika typer av hår, smink och stilkonsultationer, både en enskild person och en hel grupp. Här finns plats för att ha genomgångar, titta på bilder, produkter och sätta ihop moodboards. Dessa två rum kan delvis skärmas av med mjuka draperier som även bildar ett omklädningsrum. Veckade linnegardiner i rätt längd ramar in samtliga av lokalens fönster som efter ommålning släpper in ljuset längre in i lokalen. Mitt emot konsultationsrummen ligger ett nytt tvättrum med en vacker gobelängtapet i taket som ger rummet en ombonad karaktär och besökaren något att betrakta när man sitter i någon av schampostolarna.

P1020121

Bredvid tvättrummet finns köket, som har målats i en varm duvblå kulör och fått fler funktioner med diskmaskin integrerad i diskreta brunsvarta skåp. Precis som i alla lokalens rum återfinns i detta rum små stilleben av vackra och funktionella saker, arrangerade på bord, hyllor och på fönsterbrädorna, vilka bidrar till den exklusiva och behagliga stämningen i studion.

P1020162

Nedan visas före- och efterbilder på hallen med korridor och köket. Planlösningen i dessa rum är i stort sett densamma efter renoveringen, så visst gör nya ytskikt och bättre belysning stor skillnad.

fore 1

P1020085 copy

En lång, från början väldigt torftig, korridor utan färg och möbler förbinder rummen i lokalen. Den har fått ett helt nytt uttryck med bra belysning, ny väggfärg i en mjuk ljusgrå nyans och ett mycket elegant stengolv av vit och svart marmor. Stengolvet återkommer i hela lokalen förutom i de två större konsultationsrummen som redan hade ett fint trägolv där det räckte att slipa och vitpigmentera.

P1020157

All el i lokalen har dragits om till ny belysning som går att styra individuellt för varje plats. Kunden har själv valt armaturer som både fyller funktionen som ljuskälla och samtidigt blir vackra inredningsdetaljer. Det genomgående riktbara ljuset betonar dessutom de vackra arrangemangen som tillexempel på tvättkommoden  där produkterna som används står stiligt uppradade.

P1020124

I det ena konsultationsrummet finns tre, för ändamålet specialritade skönhetsskåp. Stängda ser de bara ut som tre grunda skåp med stora tofsar som handtag. Skåpen öppnas likt dockhus och döljer en komplett utrustning för konsultens verksamhet: produkter och redskap på hyllor och i lådor, krokar för besökarens väska och en stor spegel med belysning, reglerbar direkt från skåpet.

P1020062

P1020149

P1020142

Stilstudion drivs av Helene Hagman. För mer information se:

http://helenehagman.com/