Nockhem

Rex+ arkitektbyrå uppdaterade en liten fin våning belägen alldeles uppe vid takåsarna i centrala Stockholm. Resultatet blev en ljus lägenhet med fina material hämtade från naturen och omsorgsfullt bearbetade.

nockhem 1
Entré och kök.

nockhem 2
Vardagsrum.

nockhem 3
Terrass som går att öppna helt mot vardagsrummet. Matsal med äldre kakelugn. 

nockhem 5
Badrummets platsbyggda duschkabin vars rundade form skapar en intressant kontrast till det kantiga rummet. Köket med ordentlig förvaring upp till taket. Generös matplats med rum för många. 

nockhem 4
Vardagsrum med platsbyggt bibliotek som har hyllor upp till taknock. Badrummet blir riktigt ljust och luftigt med stort fönster, nätta möbler och ljusa färger.

nockhem 6
Funktionellt och minimalistiskt uttryck i badrummet. Från duschen är man skyddad längst in i rummet men kan fortfarande se ut genom det stora fönstret om man vill. Vardagsrummet på etage-planet med den maffiga nya fronten till öppna spisen som huvudsaklig dekor.