Mosebacke etablissement

Rex arkitektbyrå har uppdaterat restaurang Mosebacke etablissement, beläget i anrika Södra teatern på Södermalm i Stockholm. Genom att öppna upp det befintliga beredningsköket mot matsalen och baren skapas en mer social miljö där kockarna kan ha direktkontakt med matgästerna. I nya luckan mot köket har 8 st nya barmatplatser lagts till. Väggen som skiljer köket från matsalen har klätts med glas med ett nätmönster tryckt på baksidan. Glasprofiler av obehandlat stål och skärmväggar i rostfritt som döljer diskstationen i köket kompletterar den industriella looken.
Ny belysning av entréparti, ett förråd,  bänk för kassa och hovmästarpulpet är också del i ombyggnaden av denna trivsamma restaurang.

ny bardisk

disk

Den nya luckan i restaurangen som med värmelampor även fungerar för lunchbuffén.

entre copy

Entrén till restaurangen före och efter. Den fina portalen av trä har lyfts fram av en röd ljuslist. Eluttag och andra störande detaljer har tagits bort.

entre 2 copy

Porslinsförrådet i entréhallen före och efter. Den före detta garderoben har satts igen med en dörr som smälter in i väggen med dold karm och panelklädsel. Resultatet blev ett större förråd och snygg utsida.