Studio Hagman

En mörk liten lokal på bottenvåningen blev med en helt ny inredning och genomgående nya ytskikt en stilsäker studio för en stilkonsult och hennes verksamhet. Från början var detta en fantasilös lokal med ett slitet kök, kyffigt badrum och många pyttesmå mottagningsrum, där en terapiverksamhet huserade. Övermöblerade rum och mycket bristfällig belysning gjorde lokalen mörk […]

Läs mer››

Kontor Apollo

Kontor Apollo – ett för en arkitekt vanlig uppgift som under processens gång blev något unikt. En råvind i en byggnad från 1600-talet mitt på Skeppsbron i Stockholm skulle renoveras och inredas till kontorslokaler. Den centrala iden för arkitekturen blev att lyfta fram och förstärka de vackra rumsligheter och den sinnrika byggnadsteknik som redan fanns. Stora […]

Läs mer››

Malou efter 10 – inredning av TV4-studio i Stockholm

Rex+ Arkitektbyrå har fått uppdrag att arrangera studion till TV4´s program ”Malou efter 10”. Inredningen är ett samarbete med bland andra Kasthall och möbelföretaget Carl Hansen & son. Med fingertoppskänsla gav Olle studion en helt ny inredning som går i en klassisk men samtidigt modern stil och ger en varm, avslappnad känsla. Inredningens tonvikt ligger på vackra, klassiska danska trämöbler, en […]

Läs mer››

Flygbussarna

Flygbussarnas lokal var tidigare uppdelad i cellkontor och upplevdes trång, mörk och rörig. Arbetsplatsen behövde moderniseras, effektiviseras och anpassas efter verksamhetens behov. Lokalen rensades ut och de kontor och mötesrum som behövde vara separata fick glaspartier mot den nya stora gemensamma ytan. Resultatet blev en ljus och öppen arbetsplats som förmedlar företagets profil till medarbetare, […]

Läs mer››

Marievik

Projekt Marievik omfattar en stor kontorsbyggnad som skulle ges en välbehövlig totalrenovering. byggnaden hade dessutom blivit för liten och möjlighet fanns att  bygga ut med fler kvadratmeter. Kontorshuset ligger i södra Stockholm, alldeles vid Mälarens strand. Resultatet blev en ny kropp helt i glas som binder samman de befintliga volymerna och ger hela fastigheten en helt ny känsla - och ett […]

Läs mer››

Gjuterihuset

Nytt kontor för Semcon på Lilla Essingen i Stockholm. Ombyggnad av det gamla Gjuterihuset till kontor. Huset är skyddsklassat och krävde varsamhet samt att alla konstruktioner bevarades. Viljan var också att redovisa takkonstruktionerna i gjutjärn. Detta tillsammans med en vilja hos kunden att se arbetsplatsen som ett klubbhus – en mötesplats – gjorde att vi […]

Läs mer››

Villa Källhagen

Denna hotellanläggning i vacker Djurgårdsmiljö behövde en renovering av sina konferenslokaler. Arkitekten ville med inredningen lyfta fram en varm och avspänd stämning med ett sobert och lyxigt uttryck för passa resten av Villa Källhagens miljö och arkitektur. För att skapa detta föll valet på träpaneler i valnöt som återkommer i alla konferensmiljöer: i mötesrum såväl […]

Läs mer››