Brohem

Mitt i stan skulle en vindsvåning både inredas och totalrenoveras, alltså ges en riktig injektion ny arkitektur. Uppdraget gick till Rex+ arkitektbyrå och resultatet blev en öppen och ljus vind i två plan med spännande rumssamband. Oljad ek, svart marmor och ljusa färger skapar en både grafisk och ändå varm och ombonad arkitektur. Raffinerade och specialritade möbler fyller ut där det är svårt att hitta lösa möbler som passar rummens oregelbundna former och branta takvinklar. Den specialritade inredningen skapar rum i rummen och ser på detta sätt till att alla funktioner som byggherren önskade får plats: exempelvis biblioteket i fristående vägg som reser sig ända upp till taknocken och den generösa klädkammaren dold bakom en sänggavel.

brohem_1
Vardagsrum med specialritad trappa upp till loftvåningen. All parkett är ny, av ek och lagd i Herculesmönster. 

brohem_4
Platsbyggd köksinredning där samtliga luckor är klädda med linoljebränd stålplåt. Köksöns bänkskiva ger ett raffinerat intryck men består egentligen bara av en tjock, vitpigmenterad plywoodskiva med en tålig glasskiva ovanpå.

brohem_3
Vardagsrum med bokhylla som rumsdelare.

brohem_2
Vardagsrum öppet upp till nock. Denöppna spisen har fått ny front och förlängts med en hylla i svart marmor där tvn har fått en naturlig plats.

brohem_5
Köket blev ljust med både fönster och takfönster vilket gjorde att man kunde välja grå stålplåt till alla luckor utan att rummet blev mörkt och murrigt.

brohem_7
Loft med vardagsrum, bakom den glasade väggen är det öppet ner till köket.

brohem_10
Spatiös vinkällare.

brohem_8
Sänggaveln är en del av rummets fasta inredning som skapar en naturlig rumsavdelare.

brohem_10Generöst badrum med golv av svart marmor och badrumsmöbler i oljad ek.